top of page

Het donkere visioen

spannend boek voor kinderen van 9-13 jaar

Het donkere visioen is een spannend boek over het meisje Rowin Kelsie. Het is het eerste deel van een trilogie.

Rowin lijkt een heel gewoon twaalfjarig meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met een privékerkhof in de tuin, en haar enige vrienden zijn de geesten die daar wonen.

Als op haar dertiende verjaardag een mysterieuze graaf in een mistwolk verschijnt, krijgt Rowin een visioen over monsterlijke wolven die haar kerkhof vernielen.

Om haar kerkhof te redden zit er voor Rowin niets ander op dan haar veilige omgeving te verlaten en samen met haar geesthondje Zombie op zoek te gaan naar het geheim van de graaf. En dat brengt haar op duistere plekken.

ISBN: 978-94-6451-024-9

Eerste druk: 26 augustus 2022

Prijs: € 17,99

frontaal.jpg
Boeken: Welkom

De gevaarlijke strijd

Spannend boek voor kinderen van 9-13 jaar

De gevaarlijke strijd is deel twee van een trilogie en het vervolg op Het donkere visioen.

Na haar avontuur met de graaf probeert Rowin haar oude leven weer op te pakken. Voor haar familie is ze een held, alleen de helderziende Aintín gedraagt zich vreemd en afstandelijk.

Alles verandert als er een man in een zwarte mantel opduikt en de wolven uit het eerste visioen springlevend blijken te zijn. Rowin komt er tot haar afgrijzen achter dat er grote geheimen in de familie zijn waar ze niets van afwist, maar die alles met haar te maken hebben.

Ongewild wordt Rowin meegezogen in een gevaarlijke strijd om de macht, waarbij haar vrienden op het kerkhof lang niet zo veilig zijn als ze dacht.

ISBN: 9789464661408

Eerste druk: 1 maart 2023

Prijs: € 17,99

7. De gevaarlijke strijd[9428].jpg
Boeken: Over mij

De Bosdorp Brigade

Algemeen


De Bosdorp Brigade is een detectiveserie voor kinderen van groep 6 t/m 8. In deze boeken vormen Lisa, Moen en Jonne een detective groepje, dat op onderzoek gaat als er verdachte dingen gebeuren.


In Code Zwart verdwijnen er honden en katten uit de oude wijk van Jonne. De Bosdorp Brigade vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Het valt niet mee om erachter te komen wat er met de dieren is gebeurd, maar als ze eenmaal op het goede spoor zitten, wordt het spannender dan ze ooit hadden verwacht.

ISBN: 9789082940107

Eerste druk: oktober 2019

Prijs: € 9,95

In Jamboree in gevaar roept Scoutinggroep Riederkerke de hulp in van de Bosdorp Brigade . Er zijn grote tenten gestolen vanuit het clubhuis en nu kunnen de scouts niet naar het grootste Scouting evenement van het jaar: de jamboree. De Bosdorp Brigade heeft al snel een paar verdachten, maar zijn dat ook echt de dieven?

ISBN: 9789082940114

Eerste druk: 2020

Prijs: uitverkocht


Karakters


Moen is een angstige, slimme jongen. Hij is klein van postuur, omdat zijn vader een Bosjesman is. Hij is enig kind en vindt het moeilijk om met andere kinderen om te gaan, omdat hij ze vaak simpelweg niet begrijpt.


Lisa is een stoer, sportief meisje. Ze is de beste (en enige) vriendin van Moen. Ze kan en durft alles wat Moen niet kan. Ze neemt het op school vaak voor haar vriend op als hij gepest of niet begrepen wordt. Zelf wordt ze regelmatig geplaagd door haar twee oudere broers en kan daardoor goed haar mannetje staan.


Jonne is groot voor zijn leeftijd. Hij is sterk en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij neemt het op voor de zwakkeren en is gek op zijn kleine zusje Puk. Zijn ouders zijn gescheiden en al vindt hij dat niet leuk, toch maakt hij er het beste van.


Omdat de karakters en de achtergronden van de kinderen zo divers zijn, zal ieder kind wel iets van zichzelf in de hoofdpersonen herkennen. Dit is één van de redenen dat deze boeken zo goed aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep.

Boeken: Tekst
Code Zwart

De Bosdorp Brigade: Code Zwart

nog enkele exemplaren voorradig

10 Oktober 2019

COVER%2520Jamboree%2520in%2520Gevaar_Marjo%2520de%2520Vroed_BOSDORP%2520BRIGADE2%2520definitief-1_ed

De Bosdorp Brigade: Jamboree in gevaar

Uitverkocht

5 juni 2020

Boeken: Werk
bottom of page