top of page
Code%20Zwart_edited.jpg

Illustraties

De illustraties van de Bosdorp Brigade zijn gemaakt door Edwin Stierman van Minotaurus Vormgeving, Beeld en DTP. Hij wist de personages precies zo te treffen als ik ze in mijn hoofd had. En hij kan veel beter tekenen dan ik. 😊


In de boeken zelf vind je geen illustraties. Dat heeft een reden.

Ik ben er een groot voorstander van dat kinderen hun eigen wereld mogen en kunnen creëren door middel van het lezen van boeken. Natuurlijk ontkom je niet aan een leuke kaft, dus weet je wel hoe de kinderen er uitzien, maar alle andere personen en locaties mag je lekker helemaal zelf verzinnen. Gewoon je fantasie gebruiken!

Ik vond het als kind niet leuk om een wereld opgedrongen te krijgen door middel van plaatjes. Ik vond het heerlijk om te fantaseren hoe de wereld van mijn hoofdpersonen eruitzag.

Misschien vind jij het leuk om de politieagent zwart haar te geven en vind ik dat hij kaal moet zijn. Of geef ik de boef een paardengebit, terwijl jij vindt dat een boef kleine, scherpe tanden moet hebben. Dat is juist de kracht van boeken. We lezen allebei hetzelfde verhaal, maar we geven onze eigen invulling eraan. Leuk toch?

Illustraties: Werk
bottom of page